5 praktikus tipp a terasz berendezéséhez

Építkezés, felújítás után az új vagy megújult teraszon állva nem csoda, ha tanácstalannak érezzük magunkat. Hiába volt korábban ezer ötletünk, most, a megvalósítás kapujában mégis elbizonytalanodunk: hogyan tovább? Mivel kezdjem? Miképpen rendezzem be? Íme néhány ötlet, ami kapaszkodót nyútjhat a következő lépéshez.

1. Határozzuk meg otthonunk stílusát!

Ez azért fontos, mert a teraszra, ami ideális esetben kültéri “szobaként” funkcionál, a belső terek folytatásaként érdemes tekinteni. Ha bent rusztikus vagy klasszikus stílusú a bútorzat, ne válasszunk a teraszra túlzottan letisztult, egyértelműen modern darabokat. A SpaTrend kültéri bútorai közül az Domus Ventures jól illik a klasszikus, egzotikus stílushoz, a modern környezetbe inkább a Jati & Kebon vagy Spalounge bútorok közül válasszunk.

2. Lehetünk eklektikusak, de mértékkel és körültekintéssel!

Nincs kőbevésve, hogy ne keverhetnénk a stílusokat. Sőt, ettől izgalmas és egyedi végeredményt kapunk, de mindig legyen egy közös pont: a szín, a méret, az arányok, a formák. Klasszikus stílushoz is jól mutat például a Jati & Kebon Arbon szettje vagy az Adagio kávézóasztal. A fafelületek színvilága, a kevésbé szögletes formák vagy a szürke színek támpontot adhatnak a továbbiakhoz.

3. Mire szeretnénk használni a teraszt?

Szeretnénk idekint étkezni? Fogadunk nagyobb társaságot? Használnánk egész évben vagy csak a melegebb hónapokban? Legyen olyan, mint egy nappali? Vagy inkább napozóterasz? Ha megválaszoltuk ezeket a kérdéseket, vegyük sorra a szükséges bútorokat. Társasági eseményre fontos a sok ülőhely, de ha csak magunk vagyunk és vendégekre nem számítunk, elég egy kisebb kanapé, egy pár fotel. Nagy vagy kicsi étkezőasztalra lesz szükségünk? A Jati & Kebon vagy a Spalounge sarokkanapéi felülmúlhatatlanok vendégfogadásban, de ha csak magunkra vagy a szűk családra gondolunk, a Domus Ventures Cardiffja vagy Luxor napozóágya lesz tökéletes.

4. Ügyeljünk az arányokra!

Egy nagy méretű teraszon a kisebb bútorok szinte elvesznek, míg a kicsi teraszon a nagyobb darabok agyonnyomják a teret, ráadásul semminek sem jut igazán hely. A zsúfoltságnál nincs rosszabb dolog, rendetlennek hat és kényelmetlen. Legyen méretarányos tervrajzunk, és ha nagyon elveszettnek érezzük magunkat, irány a SpaTrend bemutatóterme! Itt biztosan kapunk segítséget az együtt tervezéshez.

5. Gondoljunk a kültéri viszonyokra!

Olyan bútorokat válasszunk, melyek hosszú ideig hibátlanul kiszolgálnak. Nincs bosszantóbb, mint egy nyári záporban ész nélkül szaladgálni a párnákkal, hogy el ne ázzanak. Ha pedig megtörtént a baleset, napokig várni, hogy kiszáradjon és ne penészedjen. A téli tároláson gondolkodni, majd tavasszal karbantartni – kinek hiányzik ez? A SpaTrend kültéri bútorai miatt nem kell aggódnunk. Mindegyik bútor időjárásálló, prémium minőségű anyagokból készül, a párnák – modelltől függően – jachtokon is használt, Marina Plus luxus műbőrből, Sunbrella szövetből, melyek ellenállnak a csapadéknak, uv-sugárzásnak és kiömlő italoknak is.

Írta: Vöröss Kata