Home office a teraszon

Évek óta egy-egy napot otthonról dolgoztam, mígnem a pandémia hónapjaiban ez lett az általános, sőt, mostanra a végleges állapot is. Egyáltalán nem bánom és ebben oroszlán szerep jutott a teraszomnak, illetve egy kültéri kanapénak.

Szeretnék egy kényelmes kanapét a teraszomra

Amíg csak egy-egy nap otthoni munkáról volt szó, elég volt az étkezőasztal, ám ahogy ez rendszerré, napi rutinná vált, sok mindent újra kellett gondolnom. Már a járvány idején is többször kivonultam a teraszra dolgozni, de kényelmetlen volt a kicsi asztal és a székekre is hiába tettem párnát, egy idő után fájt a hátam. Azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban nézegettem kültéri bútorokat árusító oldalakat és terveket szőttem egy sokkal komfortosabb teraszról. Egy ilyen böngészés alkalmával a SpaTrend oldalán kötöttem ki, innen pedig két kattintással a cég youtube csatornáján találtam magam és videókat néztem. Éppen a SpaTrend Expo előtt néhány nappal történt mindez, úgyhogy nem volt kérdés, mivel töltöm a hétvégét.

Másképp terveztem azt a szombatot. Úgy gondoltam, hogy kinézek az Expora, megtapogatok, kipróbálok néhány bútort, aztán megyek a következő üzletbe. Ehelyett valóságos kerti party fogadott, még ismerősökkel is találkoztam és a végén ottragadtam. Órákig ücsörögtem a Jati & Kebon Reno sarokkanapéján, otthonosan, ellazulva beszélgettem, fel sem tűnt, hogy elszaladt az idő. Csak akkor, amikor felálltam, jutott eszembe, hogy ez az, amit keresek. Éppen ezt a kényelmet és ezt az egyszerű, kifinomult eleganciát.

A teraszom végre olyan üde és modern lesz, mint amilyet megálmodtam

Szerencsére a teraszom pontos méreteivel és egy saját kezűleg felskiccelt alaprajzzal indultam kültéri bútor vadászatra. A SpaTrend remek csapata azonnal segített kigondolni a részleteket, így világossá vált, hogy a Reno sarokkanapé elfér a teraszon, sőt, jöhet mellé egy puff és egy asztalka is.

No, de mi lesz a bútorral, ha szakad a hó, vagy jön egy nyári zápor? Eddig csak összecsuktam a székeket és asztallal együtt betoltam egy szélvédett sarokba, de ezt a mutatványt a kanapéval nehéz lenne kivitelezni. Megnyugtattak, hogy a Renoval nem lesz sok teendőm. A bútor váza alumínium, hibátlan minőségben összerakva, szinte mindent kibír. A párnák időjárásálló, prémium minőségű Sunbrella szövetből készültek, sem a csapadék, sem az erős napsugárzás nem tesz bennük kárt. Ha netán a kávém ömlik rá, az se számít neki. Csak áttörölgetem egy nedves textillel és meg sem látszik. Többek között ezért is merészeltem világos színű bútor mellett dönteni, így végre a teraszom olyan üde és modern megjelenést kap, amiről eddig csak álmodtam.

Hogyan működik ezentúl a homeoffice nálam? Reggel kényelmesen felkelek, majd a reggelimmel kivonulok a teraszra. Átnézem az e-maileket, addig elfogy a müzlim, majd a kávé mellett rátérek az érdemi munkára. És mindezt hol? A Renon hátradőlve, lábam a puffon, laptop az ölemben a laptop párnán, kávé, limonádé az asztalkára készítve. Nem, nem hiányzik az íróasztal. Azon csodálkozom, hogy eddig hogyan voltam képes görnyedve, lógó lábbal dolgozni. Fókuszáltabb és hatékonyabb vagyok, mint bármikor korábban.

Köszi SpaTrend!

Írta: Vöröss Kata