Téli party szezon – Ne zárd be a teraszt!

Halloweentől farsangig négy hónapunk jut arra, hogy a sötét és hideg téli időszakot szórakozással töltsük. Ez a legjobb alternatívája a folytonos sóhajtozásnak a szörnyű időjárás és a kellemetlen hőmérséklet miatt, főleg akkor, ha erre rendhagyó helyszínt találunk. Például a szuper kényelmes, téliesített teraszt.

Télen is élvezhetjük a terasz minden funkcióját

Mindegy, hogy tél vagy nyár, a terasz berendezésével kapcsolatban nem kell túlgondolnunk a dolgot. Egy téli party kellékei között ugyanúgy az egyik legfontosabb elem az elegendő ülőhely. A Jati & Kebon Bari ülőgarnitúrájában nem fogunk csalódni: a sarokkanapé nagyobb társaságot is kényelmesen elbír a mobil lerakóasztalkái pedig éppen a partykon teljesítenek a legjobban. Az örökös probléma, hogy hova tegyük le gyorsan a poharat és keresnünk kell ehhez egy üres asztalt, itt egy csapásra megoldódik. Sőt, a kanapé sarka extra hellyel kínál, ahova lámpát, italokat vagy nagyobb párnát is helyezhetünk, így még több teret nyerünk.

A puff mindig jól jön a partyn. Egyszerre használható ülőkének vagy asztalkának, ha a terasz mérete engedi, kettőt-hármat is elhelyezhetünk. Legalább ilyen praktikus a görgős Baguta zsúrkocsi, amin a snacket szervírozhatjuk vagy az evőeszközöket, italokat tárolhatjuk és soha nem lesz útban, hiszen egy modulattal odébb tolható. Ebből sem árt egynél többet bevetni, ha nagy a társaság.

A kanapé mellett a másik kulcs elem, az étkezőasztal. Ha a teraszunkon gyakoriak a társasági események, mindenképpen egy tágas, akár bővíthető étkezőasztalra lesz szükségünk. A Livorno nagy méretű asztala tökéletes lesz, hozzá a Malaga étkező karosszékek stílusban és színvilágban is jól illenek.

Praktikus apró részletek

Kis bútorokból soha nem elég, ezért gondoskodjunk néhány kávézóasztalról. Nem csak a tányérok, poharak, csészék lepakolásához lehetnek hasznosak, tehetünk rájuk gyertyatartókat, mécseseket vagy az alkalomhoz illő dekorációt.

 

Jól jöhet egy méretes tárolódoboz, ahonnan szükség esetén csak előkapunk néhány plédet, párnát, terítőt. Az Ipanema tárolódoboz szinte észrevétlen a teraszon, mégis mindent elnyel, könnyen mozdítható és tisztán tartható.

Valóban tél-álló?

Joggal merül fel a kérdés, hogy téli fagyok, csapadék ellen hogyan óvjuk a kültéri bútorokat, a párnázatot? Meglepő, de a SpaTrendnél található kültéri bútorok nem igényelnek különleges karbantartást. A prémium minőségű Sunbrella szövetek, melyből a párnák készülnek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak. A rácsöppenő vörösbor, kávé vagy gyümölcslevek nem hagynak nyomot rajtuk. A bútorok anyaga alumínium, nincs nagy súlyuk, könnyen mozgathatók, a terasz tetszés szerint, gyorsan átrendezhető, ami egy party alkalmával hasznos lehet. Viszont, ha hosszabb ideig nem használjuk a bútorokat, érdemes a hozzájuk illő ponyvával letakarni, így a szálló portól is megóvjuk a felületet.

Valójában csak azon kell gondolkodnunk, hogy a hideg időben mivel tehetjük még komfortosabbá a teraszt, ha netán a forró party hangulat mégsem lenne elegendő. Ekkor kerülnek elő a különféle terasz melegítő készülékek, melyekből a SpaTrendnél ugyancsak bőséggel válogathatunk.

Írta: Vöröss Kata