Vedd birtokba a teraszod!

Az elmúlt néhány évben a kerti bútorok példátlan átalakulásának lehettünk tanúi, így a korábbi, kényelmesnek és praktikusnak alig nevezhető darabokat szívesebben cseréljük tartós, könnyen karbantartható és – a legfontosabb – tökéletesen komfortos bútorokra. Az új trend tehát felkavarta az állóvizet, az eredmény pedig igazán lenyűgöző.

Kerti és terasz bútorok új generációja

Nézzünk körül, milyen újdonságokkal szolgál 2022 terasz trendje! A legjelentősebb változások az elmúlt néhány évben már megtörténtek, idén inkább kisebb, ám figyelemreméltó elmozdulásokat láthatunk.

A legfontosabb az, ahogy mostanában a teraszról gondolkodunk. Míg korábban afféle “szükség” területként tekintettünk rá, ahova időnként ki lehetett ülni, esetleg egy nyári ebédet, vacsorát elfogyasztani, napjainkra teljesen megváltozott. Ma már a terasz teljes értékű élettér, csak éppen a falakon túl található. Ahogy odabent, itt is helyet kap az ülőgarnitúra, kanapéval, fotelekkel, kisbútorokkal, az étkező és a konyha, vagy akár a pihenést szolgáló terület ágyakkal, netán egy masszázsmedencével. Ahány ház, lakás, annyiféle stílus, berendezés. A korábbi évekhez képest ebben is tetten érhető a változás: az outdoor tereink berendezésében a belső terek stílusjegyeit szeretnénk viszontlátni. A jelenlegi kerti bútor kínálattal mindez tökéletesen megteremthető.

3 népszerű kerti bútor irányzat

Fonott jellegű bútorok – rattan vagy kötél fonás (speciális textilből)

Kárpitozott bútorok – a beltéri bútorok kültéri megfelelői

Alumíniumvázas bútorok – kényelmes párnázott felületekkel (minimalista stílusú terekbe)

A reneszánszukat élő rattan bútorok minőségben magasan felülmúlják 20-30 évvel ezelőtti elődeiket és ennek megfelelően előnyben is részesítjük ezeket. Igazi jolly joker anyagról van szó, hiszen ez szinte minden stílushoz jól illik.

 

A fonott jellegű bútorok másik nagy csoportját az alumínium vázra rögzített kötélfonatos bútorok alkotják. Ezek formavilága inkább hagyományos, klasszikus jegyeket hordoz és megjelenésükben a rattan, valamint a párnázott bútorok ötvözetét mutatják.

 

A kárpitozott felületek, párnák innovatív anyagai, víztaszító felületei tartósak, jól viselik az UV sugárzást és a téli-nyári csapadékot.

Tippek trendkövetőknek a kényelmes terasz berendezéshez

  • A szövetek színe a sötétebb árnyalatok felé mozdult el. Népszerű az antracit, a mély szürke, a szinte már fekete tónus.
  • Ha kevésbé fedett a teraszunk, ajánlott teljesen vízáteresztő, gyorsan száradó párnákkal ellátott bútort választani. A textil- vagy műbőr kárpit ugyancsak taszítja a nedvességet, ellenáll az időjárás viszontagságainak és rendkívül egyszerű tisztítani.
  • Ne feledkezzünk meg a kisebb bútorokról, asztalkákról, puffokról, lerakókról sem! Ezekkel együtt lesz a teraszunk igazán kényelmes és jól használható.
  • Kültéri bútorainkat és a teraszunk berendezését illetően egyre inkább hosszútávon gondolkodunk, ehhez azonban nélkülözhetetlenek a minőségi anyagok. A SpaTrend kínálatában fellelhető kerti bútorok akár 20 évig is változatlan minőségben szolgálják kényelmünket.

Írta: Vöröss Kata